Crida contra la persecució del col·lectiu romaní

La Fundació SER.GI dóna suport a la iniciativa de l’associació juvenir Kethane, que juntament amb AA.SS (Associació per a l’Atenció, Serveis i Solidaritat) duran a terme el proper dilluns 28 d’octubre a les 18.00h a plaça Miquel Santaló (plaça de l’hotel Carlemany) per denunciar “la mort dels drets humans a Europa” , que ha quedat palès aquests darrers dies amb el cas de la Leonarda Dibrani, la jove d’ètnia gitana expulsada de França, juntament amb la seva famíia.

Ens unim a la crida a la participació en aquest acte a totes les institucions i societat civil en general i us volem fer arribar una mostra que il·lustra la persecució real i sistemàtica que estem patint els romanís i els immigrants en països com França, Itàlia, Espanya, Alemanya, Eslovàquia, Kosovo, República Txeca, etc… Per aquest motiu recomanem la lectura dels articles publicats pel diari “El País” i “Público” respectivament. En aquests, s’exposa el cas concret sobre la vexació patida per una nena gitana kosovar a França, al ser detinguda en un autobús escolar i deportada juntament amb la seva família.

Considerem que la persecució patida pels romanís actualment també es justifica en una discriminació per motius d’origen ètnic, i obvien moltes conquestes aconseguides al llarg de la història, com per exemple la Declaració Universal dels Drets humans o l’acord de Schengen.

Això ens porta a situacions dramàtiques en les famílies víctimes d’aquesta discriminació que o bé són deportades, o bé opten per fer-se invisibles socialment fins al punt de no escolaritzar als seus fills per por a ser deportats. D’altra banda, aquesta situació fa que els gitanos francesos tinguin actituds de rebuig cap a altres gitanos estrangers per por a patir les mateixes conseqüències.

Des de l’Agrupació juvenil Khetane i A.A.S.S.-Associació per l’Atenció de Serveis i Solidaritat, i en col·laboració de l’Associació de Veïns Font de la Pólvora i la Fundació SER.GI, entre altres entitats a nivell estatal, us convoquem per a la Concentració que tindrà lloc el dia 28 d’ octubre a las 18.00h en la plaça Miquel Santaló (plaça de l’hotel Carlemany). L’acte consistirà en la posada en escena d’una performance i de la lectura d’un manifest contra la mort dels drets humans a Europa.

Esperem que les nostres raons puguin mobilitzar la vostra participació en aquesta causa que és de tots i totes.

Article de Publico / Article del País (1) / Article del País (2)

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats