Cooperació pedagògica a les comarques gironines

El passat dimarts 10 de desembre, a iniciativa del Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, es van reunir al Centre Cívic Ter, un conjunt d’associacions i entitats de les comarques gironines amb el nexe comú de la pedagogia i l’educació.

A la trobada hi van participar, representants del Col·legi de Pedagogs (COPEG), de la Fundació SER.GI, de l’Equip de Demarcació de l’Escoltisme (MEG), de la Fundació Esplai, el Centre de Recursos Educatius (CRP) del Departament d’Ensenyament, del grup de Mestres del MRP del Ripollès, del MRP de l’Alt Empordà de recent creació, i del propi MRP de Girona. A més van excusar la seva presència però amb voluntat de participar-hi tant la Fundació Josep Pallach, com la FAPAC de mares i pares. En conjunt, més d’una vintena de persones.

L’objectiu de la reunió era conèixer de primera mà les tasques que desenvolupa cada entitat i valorar la possibilitat de compartir i complementar les accions pedagògiques que cadascú realitza. Es va acordar que per totes les entitats participants tenia molt d’interès la relació en xarxa, compartint línies de treball i la difusió d’actes. Una manera concreta de fer-ho era convidant a una representació de la resta d’associacions i entitats en els actes i formacions que cadascú organitza.

Per altra banda també es va posar de relleu que des de la complementarietat dels àmbits i agents educatius que representen el col·lectiu d’entitats i associacions convocades es podia tenir una perspectiva integral de l’educació que permetia col·laborar en temàtiques concretes. Com ara en el desenvolupament del model d’ “Escola a temps complert”, i el projecte d’ ”Educació per un món més just.”

Es va acabar la trobada amb el convenciment de que s’estava iniciant un camí i un espai de cooperació que genera il·lusió i permetrà avançar. Ara cada entitat ho treballarà a nivell intern per trobar-se de nou a la primavera vinent.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats