Conveni amb la Fundació Bancària "la Caixa" per a la inserció laboral de joves en risc d'exclusió

Porta d’Accés és un projecte de suport al retorn als itineraris prelaboral, formatius, reglats i no reglats pels joves del Gironès en situació de fracàs escolar i risc d’exclusió social que han acabat la seva etapa obligatòria de formació (ESO) i no estan treballant o no continuen estudiant cap tipus de formació.

La finalitat del projecte és prevenir l’abandonament prematur dels itineraris formatius post – obligatoris, i capacitar els joves per a poder accedir a una formació especialitzada que permeti millorar el seu nivell d’estudis, i en conseqüència, la seva ocupabilitat a mig -llarg termini. L’objectiu general del projecte, per tant, persegueix desenvolupar accions d’acompanyament individualitzat, formatives i de prospecció del mercat laboral que permeti als joves en risc d’exclusió, revisar el seu capital competencial i establir mecanismes de desenvolupament i millora.

Aquest projecte vol donar resposta als buits d’intervenció educativa que existeixen entre l’etapa d’escolarització obligatòria i la formació no obligatòria i prelaboral/inserció laboral, a través d’itineraris individuals; mòduls formatius en grups; i mòduls professionals en el sector de l’hostaleria o el medi ambient, amb coordinació amb la Fundació OSCOBE.

Amb la signatura d’aquest conveni de col·laboració amb la Fundació Bancària “la Caixa” , dotat amb una aportació de 36.000€, el passat 16 de novembre per el Sr. Bru Pellissa, en qualitat de President de la Fundació Sergi i la Sra. Gemma Batlle, Directora de Banca d’Institucions de Caixabank a Girona, s’espera que aquest projecte pugui incrementar les possibilitats dels joves amb perfil de fracàs escolar d’accedir a un recurs formatiu reglat, no reglat, prelaboral o d’inserció en el mercat de treball, i realitzar el seu itinerari amb èxit. Millorant, alhora, les seves competències i el grau d’ocupabilitat dels joves participants.

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats